Jultomten kommer med 1 Gbit

Den 21 december (uppdaterat 2016-12-20: Vi byter i slutet på januari) byter vi internetleverantör till Bahnhof. Vi kommer att få 1 Gigabit både upp och ner för 115 kr/mån, istället för Bredbandsbolaget som vi har idag där vi betalar 95 kr/mån för 100 Megabit. Avgiften är som vanligt inbakad i månadsavgiften.

10408496_680486188747613_6863121523773332416_n

Övergången kommer förutom ett avbrott under dagen innebära att alla måste registrera sig som nya kunder på Bahnhofs inloggningssida. Denna visas automatiskt första gången man ansluter via dator. Följ bara stegen nedan så är ni igång.

 1. Anslut din dator med en nätverkskabel till internetuttaget som är placerat i ditt hem.
 2. Starta datorn och öppna en webbläsare. Du kommer automatiskt till vår inloggningssida http://dhcp.bahnhof.se (Gör du inte det kan du skriva in adressen manuellt i adressfältet på din webbläsare).
 3. På sidan väljer du ”Jag vill registrera mig som ny kund” och följer instruktionerna. När du har registrerat dig kan du behöva starta om din utrustning (dator och eventuell router).
 4. När det är gjort ska du kunna surfa.

För er som idag har IP-telefoni, dvs fast telefoni via Bredbandsbolaget, kommer behöva köpa en särskild router från Bahnhof för 799:- Kontakta dem så fort som möjligt så att ni hinner få den nya routern hemlevererad innan jul.

Läs mer i det här informationsbladet.

Frågor och svar

 1. Behöver man en router för internet och är det något man ska veta när vi byter leverantör?
  Svar: Nej, det behövs ingen router för att bara komma ut på internet med dator. Däremot behövs en ny router från Bahnhof OM man vill använda IP-telefoni.
 2. Kommer det att skickas ut inloggningsuppgifter mm till oss?
  Svar: Det behövs inga inloggningsuppgifter för att ansluta sig till vår nya internetleverantör. Följ bara de fyra stegen som är listade överst i informationsbladet från Bahnhof.
 3. Måste jag köpa en router av Bahnhof om jag ska använda trådlöst wi-fi?
  Svar: Du behöver inte köpa någon ny router om du bara behöver internet. Har du sedan tidigare en router för trådlöst wi-fi så ska den funka även efter den 21/12.
 4. Kan man behålla sitt gamla telefonnummer om man vill ha IP-telefoni från Bahnhof?
  Svar: Ja, kontakta Bahnhofs kundtjänst och be dem portera ditt gamla telefonnummer i samband med att du tecknar dig för deras IP-telefoni och beställer deras router.