Bilpool inpå knuten

Här kommer en julklapp för alla er som funderar på att skaffa bil eller kanske som redan har bil men funderar på att göra er av med den. Som ett led i styrelsens arbete att såväl sänka kostnader för våra medlemmar som att hitta hållbara och kloka alternativ erbjuder vi nu alla som har behov av bil att gå med i en bilpool.

Föreningen har inlett ett samarbete med Sunfleet Carsharing som innebär att vi hyr ut två parkeringsplatser för Sunfleets bilar och i gengäld erbjuds alla vi medlemmar ett medlemskap med rabatterad månadsavgift.

Sunfleet erbjuder tillgång till nyservade, välstädade bilar över hela Sverige. Drivmedel ingår alltid och bilarna är sällan mer än ett och ett halvt år gamla. Kostnaden för varje hyrtillfälle varierar beroende på bilstorlek, veckodag och hyrlängd. Sunfleet fakturerar månadsavgift och hyreskostnader per månad.

Under januari kommer Sunfleet ställa upp en Volvo V40 och en Volvo V70 på kortsidan av Björken 6 i korsningen Mariagatan och Sorgenfrivägen. Bilarna bokas via Sunfleets hemsida eller via deras app.

De av föreningens medlemmar som vill bli medlemmar i Sunfleet för att få möjlighet att boka bil kan välja mellan olika typer av medlemskap. Sunfleet erbjuder alla medlemmar i vår förening en rabatt på 70 kr/mån för alla typer av abonnemang. Till exempel kostar det vanligaste abonnemanget 99 kr/mån för oss i föreningen istället för 169 kr/mån och dessutom får vi två bilar parkerade inpå knuten. Motsvarande rabatt ska gälla även på de andra typerna av medlemskap som Sunfleet erbjuder.

I januari kommer bilarna och då kommer vi också dela ut en särskild kod som ska användas i samband med att man registrerar ett nytt medlemskap för att få den rabatterade månadskostnaden. Då kommer vi också berätta mer om hur man går tillväga för att få rabatten om man redan är medlem.