Nyårshälsning från styrelsen

Styrelsen i MNE vill passa på att önska alla boende i vår förening ett mindre utmanande nytt år 2021! De utmaningar som naturligtvis kommer får gärna vara av en mer positiv karaktär än hittills!

Det gångna året har varit påfrestande för alla och envar på många olika sätt. Vi i styrelsen har lagt om vårt arbetssätt precis som flertalet andra tvingats göra. Vi ses numera bara digitalt både inom styrelsen och med våra samarbetspartners. Det har trots allt fungerat ganska bra. Vårt försenade årsmöte i höstas, som var såväl digitalt som fysiskt, kanske inte fungerade helt optimalt men vi tar med oss lärdomar från detta.

Vi vill också vara tydliga med att en del insatser av underhållskaraktär som har varit planerade i enskilda lägenheter har fått sättas på vänt då vi ser att vi måste följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi försöker meddela de boende det gäller så att man vet hur vi tänker. Akuta åtgärder har givetvis genomförts men så coronasäkert som möjligt. 

Vi vet också att en del familjer i föreningen har drabbats av corona och har samtidigt sett hur fint grannar ställt upp och hjälpt till. Det värmer! Får ni problem så tveka inte att kontakta styrelsen eller husvärdar så försöker vi hitta lösningar gemensamt.

Har ni tankar och funderingar på förbättringar i ert hus så ta gärna upp det med husvärden som kan kalla till husmöte (digitalt är att rekommendera just nu!)  så ni kan diskutera tillsammans med övriga boende. Det är bra att styrelsen vet att förslag är väl förankrade i respektive hus innan vi går vidare med eventuella utredningar och åtgärder.  

Som vi redan skrivit om i vårt Infoblad och på hemsidan så har styrelsen valt att inte höja föreningens avgift 2021. Corona pandemin har lagt hämsko på en del aktiviteter som vi annars kanske startat och vi vill också tänka på våra medlemmars ekonomi.

Med detta vill vi önska er alla som bor i Malmö Nya Egnahemsförening ett så Gott Nytt År som möjligt 2021!

Styrelsen MNE

Mattias, Magnus, Karolina, Henrik, Erik, Jan, Jessica, Fanny, Elisabeth

Malmö 2020-12-29