Infoblad: Maj 2023 | Nr. 4

Hej kära medlemmar!

Äntligen har vi fått känna på lite sol och värme och fått möjlighet att njuta av våra härliga trädgårdar igen. Nu när det blir varmare är det lätt hänt att man glömmer stänga dörrar och fönster – gör inte det! Tillfället gör tjuven. Se alltid till att portar går igen och lämna inte dörrar uppställda utan uppsikt.  Ser du en dörr som står öppen, stäng den. Det är viktigt att vi hjälps åt med detta, både för att undvika stölder och för att inte tala om alla katter och andra djur som kan bli instängda. Tack!

ÅRSSTÄMMA PÅ BARNENS SCEN 

Torsdagen den 25 maj kl. 19:00 är det dags för årsstämma. Vi kommer att vara på Barnens scen i Folkets park. Föreningen bjuder på fika. Årsredovisning inkl. verksamhetsberättelse finns att läsa på www.mne.se. 

Om du inte har möjlighet att närvara, så går det bra att lämna fullmakt till en annan medlem. Varje medlem kan max företräda en annan medlem. Kontakta din husvärd för fullmaktsblankett eller ladda hem blanketten från bostadsratterna.se.

GEMENSAM LOPPIS

Lördagen den 27 maj kl. 10-14 blir det föreningsgemensam gårdsloppis. Tillstånd är sökt fram till kl. 15, så det finns utrymme att plocka undan. Var och en står för egna bord etc.

Om inte din gård redan är anmäld via inlägget på MNE:s Facebooksida, så skicka ett mail till tinawahlin@yahoo.com så snart som möjligt för att komma med i marknadsföringen. 

Det finns ett offentligt Facebookevenemang för loppisen på vår Facebooksida. Om vi alla hjälps åt att sprida informationen så kommer det förhoppningsvis mycket folk! 

Dela och bjud in vänner som ni tror kan vara intresserade. 

UNDERHÅLLSSPOLNING AV STAMMAR

Med start den 29 maj kommer de vertikala stammarna (avlopp) i samtliga våra fastigheter att underhållsspolas. Detta görs vart femte år och ingår i det löpande underhållet av fastigheterna. 

Firman kommer behöva tillgång till samtliga lägenheter. Håll utkik efter information från din husvärd angående nycklar och tillträde. 

SCHEMA FÖR UNDERHÅLLSSPOLNING
Med reservation för ändringar

  • 29/5: Mäster Eriks plan 7 A-G
  • 30/5: Mäster Eriks plan 9 A-C & 10 A-E
  • 31/5: Mäster Palmsgatan 5 A-D & 7 A-C
  • 1/6: Mäster Palmsgatan 7 D-E  & Mäster Eriks Plan 12 A-K
  • 2/6: Spånehusvägen 46 A -D

ÅRETS FÖRSTA HÄCKKLIPPNING

Våra arborister kommer under v. 24, med start måndagen den 12 juni, att beskära våra häckar och bersåer. 

Inför detta är det viktigt att det är undanplockat i både privata och allmänna bersåer samt längs häckar så att de enkelt kan komma åt. Vi hjälps åt att flytta undan cyklar, möbler, krukor etc. som kan vara i vägen. Tack!

FOLKBOKFÖRING

Vi vill påminna om att se över så att du är folkbokförd på rätt adress och lägenhetsnummer. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar vilken våning och var på våningen din lägenhet är belägen. Detta nummer finns på en liten skylt på lägen- hetsdörrens ytterkarm.

Det är viktigt att var och en ser över så att folkbokföringen stämmer. Om din adress inte är korrekt måste en flyttanmälan göras för att du inte ska riskera att göra dig skyldig till folk- bokföringsbrott. 

Besök skatteverket.se/privat/folkbokforing för att kontrollera att din adress stämmer och vid behov göra flyttanmälan.

Bästa hälsningar från styrelsen, MNE