Infoblad: Juni 2023 | Nr. 5

Hej kära medlem!
Äntligen har vi fått känna på lite sol och värme och fått möjlighet att njuta av våra härliga trädgårdar igen. Vi har fått en ny styrelse på plats som ser fram emot att föra arbetet vidare med vår fina förening. Mer info om det finner du nedan.

NY STYRELSE VALD
Vi har nu valt en ny styrelse, och ny ordförande blir Maja Lundberg (Tallen 1). Övrig styrelse är: Karolina Palmér (Björken 7), Sara Mellander (Tallen 1), Ebba Toreheim (Björken 3), Jan Sjöberg (Björken 6), Lars Berggren (Tallen 3), Olof Lindén (Tallen 3), Erik Adlers (Björken 8), Anna Bernstad (Björken 7), Elisabeth Hallström (Björken 3), Tobias Pettersson (Tallen 2)

SOMMARUPPEHÅLL
Nu är det semesteruppehåll för styrelsearbete vilket innebär att vi inte har möjlighet att svara lika frekvent. Vi kommer att bevaka e-post och svara när tid finns. Vi är tillbaka i regelbunden form i augusti.

TRÄDGÅRD UTFORMNING
En liten påminnelse om att våra trädgårdar ska vårdas på ett speciellt sätt. Byggnadsantikvarien på Malmö Museer rekommenderar oss att försöka bevara tidsandan från 30-talet när vi väljer växter till våra trädgårdar och att försöka bevara så mycket som möjligt av ursprungskänslan. Mäster Palmsgatan tillhör det offentliga rummet och trädgårdarna på husets framsida ska vara enhetliga med rosor, tulpaner och syrenträd. Friare plantering av andra växter kan ske på husens baksidor som är mer privata och inte syns från gatan. Nyplantering i trädgårdarna diskuteras och beslutas om i första hand på husmöten och större ändringar måste godkännas av styrelsen.

Läs mer på vår hemsida, mne.se under boende/ trädgårdskötsel.

PS.
Det är varmt nu och vi vill att även djuren ska må bra, så sätt gärna ut en tallrik med vatten som både igelkottar, småfåglar och insekter kan ta del av.

Bästa hälsningar från styrelsen, MNE