Styrelsen informerar: Juni 2022

Tack för god uppslutning på årsmötet den 19 maj! Det förslag på avgift för upplåten källaryta som styrelsen lade fram röstades igenom med klar majoritet och sen nya styrelsen som valdes överensstämmer i hög grad med tidigare, men vi har nu nio ordinarie ledamöter och tre suppleanter.

Ordinarie
Elisabeth Hallström, Björken 3
Jessica Håkansson, Björken 3
Gabi Louisedotter, Tallen 2
Erik Zivkovic, Björken 7
Felicia Korman, Tallen 3
Maja Lundberg, Tallen 1
Karolina Palmér, Björken 7
Jan Sjöberg, Björken 6
Lars Berggren, Tallen 3
Suppleanter
Olivia Longo, Tallen 3
Johan Hansson, Björken 8
Tord Nilsson, Björken 8

Lägenhetsnummer, lägenhetsregister och folkbokföring

Alla lägenheter har nu fått rätt lägenhetsnummer monterat på dörrkarmen uppe till vänster. Malmö Stad har fått rätt uppgifter från föreningen och Lantmäteriets register är uppdaterat. Uppgifterna i folkbokföringen hos Skatteverket ansvarar dock varje medlem för själv. 

För att kontrollera att ni har rätt lägenhetsnummer i folkbokföringen och eventuellt ändra, läser ni av lägenhetsnumret på skylten på er dörrkarm och loggar sedan in på folkbokföringen via skatteverket.se. Se över så att adress och lägenhetsnummer överensstämmer. Om inte lägenhetsnumret är rätt, måste en flyttanmälan göras. 

Styrelsen arbetar vidare med att få rätt uppgifter om yta, antal rum, adress m.m. Vi återkommer så snart vi kan med mer information kring detta.

Häckklippning – plocka undan i bersåer och längs häckar!

Det är dags för årets första häckklippning. Måndagen den 13 juni v. 24, startar Jeanette och Josef på Sydkustens Trädvård med första omgången av häckklippning för i år. Tänk på att i tid plocka undan i era bersåer och längs de längre häckarna så går arbetet smidigt! De börjar på Tallengårdarna.

Vi kommer se över hur mycket de kan bredda bersåingångarna utan att våra gamla häckar tar skada. Önskar ni andra åtgärder eller har frågor, kontakta styrelsen per mail styrelse.mne@gmail.com så kan vi förmedla och diskutera detta med våra duktiga arborister.

Inbrott igen – var noga med att stänga!

Återigen har ett av våra hus, Tallen 1 på Mäster Eriks plan 7, drabbats av källarinbrott. Vi vill på nytt uppmärksamma vikten av att portar och källardörrar inte lämnas öppna, speciellt nu till den varma årstiden då många rör sig mellan lägenheten och gården – tillfället gör tjuven! 

Snart nya portkoder

Håll utkik efter e-post från din husvärd. Vi kommer inom de närmaste veckorna att byta portkod till samtliga hus. Det är drygt ett år sedan sist. Vi går i god tid ut med information om ny kod.

OVK

Vi har fått protokollet från den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) och kommer att återkoppla till de som fått anmärkningar under sommaren. 

Önskar er alla en trevlig sommar!

Styrelsen MNE