Infoblad: September 2023 | Nr. 6


Hej kära medlemmar!

Nu är hösten på intåg och sommarledigheten övergår till rutiner och arbete. Vi hoppas att alla har haft en skön ledighet.

STYRELSEN ÅTER PÅ PLATS
Styrelsen har återupptagit arbetet efter sommaruppehållet. Vi arbetar nu regelbundet och ni kan förvänta er snabbare svarstid på förfrågningar som inkommer. 

STORMEN HANS
Stormen Hans påverkade också våra hus, inte minst ett och annat nedblåst träd, men även påverkade det några fastigheter i form av att det pressade in regnvatten i några fönster. Vi har åtgärdat träden och kommer att stormsäkra vissa träd genom att stabilisera dem. Vi vill be er att rapportera om ni upptäcker något som inte står rätt till efter stormen. Särskilt ber vi er att se över fönsterna på vindsförråd så att det inte kommer in regn.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Vi vill påminna er om att andrahandsuthyrningar måste rapporteras och godkännas av styrelsen.

Enligt bostadsrättslagen får en bostadsrättshavare upplåta sin lägenhet i andra hand till någon annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt samtycke.

Vi uppmanar er att skicka in ansökan i tid (45 dagar innan tillträdet) så att vi hinner behandla ansökan så att uthyrningen blir giltig och korrekt registrerad.

Läs mer på: mne.se/for-boende/andrahandsuthyrning/

TRÄDGÅRDSDAG
Den 15:e oktober, 10:00 – 14:00 har vi en gemensam trädgårdsdag för att städa och ställa i ordning våra gårdar inför vintern. Som vanligt bjuds det på en gemensam grillning, denna gång är Björken 3 värd för grillningen.

PS.
Njut av brittsommar och höst och plocka gärna äpplen i vår trädgård innan de förgås.

Bästa hälsningar från styrelsen, MNE