Infoblad: December 2023 | Nr. 9

Hej kära medlemmar!
December välkomnar oss med glittrande snö och stämningsfulla ljus, och vår styrelse fortsätter sitt engagerade arbete. Här presenterar vi den senaste informationen för er att ta del av.

BRANDSKYDD
Vid den här tiden på året är det vanligt att vi tänder levande ljus, vilket även påminner oss om vikten av brandskydd – inte bara som en förening, utan även som enskilda medlemmar. Passa på att kontrollera dina brandvarnare och se till att byta batterier vid behov.

Den årliga brandskyddsronden genomförs 14/12 tillsammans med NOHA, i enlighet med myndighetskrav för systematiskt brandskydd, SBA. Det sker service på brandsläckare och hänvisningsarmature. Samt bedöms om våra trapphus är utrymningssäkra, det vill säga att det inte står saker i vägen eller något som kan sprida eld.

Undvik att förvara brandfarliga föremål i trapphusen eller källargångarna, såsom skor, kläder, möbler, barnvagnar och leksaker. Se till att trapphusen och källargångarna hålls fria från hinder och lättillgängliga för en smidig evakuering.

AVLUFTA INTE ELEMENT SJÄLV
En del av er har luft i ert värmesystem, men vi vill påminna om att gå via husvärdarna. Avlufta inte själva, felaktig avluftning kan orsaka läckor och till och med skador på elementen. Om du tror att du har behov av avluftning så kontakta din husvärd.

JULGRANAR
Det får inte kastas julgranar i sopor eller i trädgårdsavfall. Man får inte heller placera julgranen vid soporna, då det inte finns någon som kan ta hand om den. Vi rekommenderar att boende letar upp en tjänst för hantering av julgranar, det finns bland annat organisationer för välgörenhet som ordnar med upphämtning mot en avgift.

JULUPPEHÅLL
Styrelsen kommer att ta julledigt fr.o.m. 22/12 t.o.m. 7/1. För brådskande ärenden gällande fastighet så hänvisar vi till Hagtorns fastighetsservice. Felanmälan görs antingen på 040 – 618 84 64 dygnet runt (jour 16-07 debiteras extra) eller på felanmalan@hagtornservice.se.

TELE2 PLAY
Vår förening är anslutna till Tele2 Play och då får alla medlemmar tillgång till ett grundutbud (SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, SVT24, SVT Barn, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, TV12 samt ATG Live). Se alla tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU.

För att ansluta sig gå in på: https://www.tele2.se/tv/play-grundutbud
Om du upplever problem vid registrering (vilket några medlemmar upplevt) så kontakta Tele2 kundtjänst på telefonnummer 90 222 så utför de registreringen över telefon.