Bahnhof kommer på måndag 30/1

Så har det då äntligen blivit dags för oss att lämna Bredbandsbolaget och gå över till Bahnhof som internetleverantör. På måndag 30 januari påbörjas arbetet med övergången och beräknas komma pågå hela dagen. Det kommer bli en del spring i källarna under tiden och internetuppkopplingen kommer att ligga nere under delar av dagen.

När bytet väl är gjort så måste alla registrera sig som nya kunder på Bahnhofs inloggningssida. Denna visas automatiskt första gången man ansluter via dator. Följ bara stegen nedan så är ni igång.

 1. Anslut din dator med en nätverkskabel till internetuttaget som är placerat i ditt hem.
 2. Starta datorn och öppna en webbläsare. Du kommer automatiskt till Bahnhofs inloggningssida http://dhcp.bahnhof.se (Gör du inte det kan du skriva in adressen manuellt i adressfältet på din webbläsare).
 3. På sidan väljer du ”Jag vill registrera mig som ny kund” och följer instruktionerna. När du har registrerat dig kan du behöva starta om din utrustning (dator och eventuell router).
 4. När det är gjort ska du kunna surfa.

Läs mer i det här informationsbladet.

 

Frågor och svar

 1. Vilken hastighet får vi och vad kostar det?
  Svar: Alla hushåll får 1 GBit (1000 MBit) både upp och ned. För detta betalar vi 115 kr/mån. Kostnaden går genom föreningen och debiteras varje hushåll via avgiften.
 2. Hur kontaktar jag Bahnhof?
  Ring på 010-510 00 00 eller maila dem på kundservice@bahnhof.se
 3. Behöver vi en router från Bahnhof för att komma ut på internet?
  Svar: Nej, det behövs ingen router för att bara komma ut på internet med dator. Däremot behövs en speciell router från Bahnhof (med en s k tjänstefördelare) OM man vill använda IP-telefoni.
 4. Kommer det att skickas ut inloggningsuppgifter mm till oss?
  Svar: Det behövs inga inloggningsuppgifter för att ansluta sig till vår nya internetleverantör. Följ bara de fyra stegen som är listade överst i informationsbladet från Bahnhof.
 5. Behövs en router från Bahnhof för trådlöst nätverk (wi-fi)?
  Svar: Du behöver inte köpa någon ny router om du bara behöver internet. Har du sedan tidigare en router för trådlöst nätverk så ska den funka även med Bahnhof.
 6. Behövs en router från Bahnhof för IP-telefoni?
  Svar: Ja, har du IP-telefoni via Bredbandsbolaget idag och vill behålla det även efter övergången till Bahnhof så behöver du dels teckna dig för IP-telefoni (via deras kundtjänst), dels behöver du köpa en särskild router från Bahnhof för 799:-
 7. Kan man behålla sitt gamla telefonnummer om man vill ha IP-telefoni från Bahnhof?
  Svar: Ja, kontakta Bahnhofs kundtjänst och be dem portera ditt gamla telefonnummer i samband med att du tecknar dig för deras IP-telefoni och beställer deras router. Enligt prislistan kostar det 199 kr i engångsavgift.